– Medarbeidernes sikkerhet betyr alt

Fleggaard Detalj vurderer Nokas autoCash til å være det beste kontanthåndteringssystemet som finnes på markedet. – Det er med på å skape sikkerhet og trygghet for våre ansatte, sier økonomisjef Michale Kildemand.

Publisert

Aktuell Sikkerhet har tidligere omtalt avtalen mellom Nokas og den danskeide supermarkedkjeden Fleggaard Detalj. Den innebærer at grensehandelskjeden overlater sikring og automatisering av all kontanthåndtering i deres 16 supermarkeder på tysk side, til Nokas.

Dette skal skje gjennom Nokas autoCash, et system som blant annet innebærer at sikkerhetsselskapet fjernovervåker kontantbeholdninger og kontantautomater, og at de sørger for at butikkenes dagsomsetning kommer på kundens konto allerede påfølgende dag.

Fjernovervåkningen skjer fra Norge. Konsernsjef Heine Wang sier nå at avtalen med Fleggaard er et gjennombrudd i Nokas sin satsning på Nokas autoCash.

– Vi har lenge ønsket å få andre til å ta ansvar for kontanthåndteringen, og selv konsentrere oss om det vi er best til – nemlig grensehandel. Men våre ansattes sikkerhet betyr også alt, sier Kildemand.

Nokas autoCash er et helt lukket system, noe som gjør at de ansatte ikke har tilgang til penger utover det å tømme kassa etter endt dag. De kan også hente ut veksel. På den måten reduseres feilkilder og svinn. Den regnskapsmessige oversikten blir også bedre, samtidig som ransrisikoen reduseres.

Administrerende direktør Peter Wesenberg i Nokas Cash Handling understreker at det er viktig for selskapet å få presentert Nokas autoCash i det tyske markedet.

– Dette er i tråd med vår ekspansjonsstrategi. For oss er det også et bevis på at Nokas autoCash har den kvaliteten vi ønsker, og at vi kan bidra til å øke effektiviteten i kontanthåndteringen og sikkerheten for Fleggaard, sier Wesenberg.

Fleggaard sysselsetter 850 mennesker gjennom salg av alt fra møbler, hvitevarer og VVS, til vanlige mat- og husholdningsvarer.

Heine Wang i Nokas poengterer at Fleggaard-avtalen er et glimrende eksempel på eksport av sikkerhetstjenester fra Norge.

– Store deler av leveransen utføres i Norge. Nokas tror at service er fremtidens eksportartikkel fra Norge. Ved å jobbe smartere vil man skape en ”vare” å selge, sier han.

– Avtalen med Fleggaard er også et gjennombrudd i vår autocash-satsning. Tjenesten er spesielt spennende fordi vi håndterer hele fire ulike valutaer gjennom vårt system, legger Heine Wang til.

Powered by Labrador CMS