Nei til flere kameraer

Politiet i København mener offentlig kameraovervåking ikke har like stor effekt mot kriminalitet som de har trodd. Politikere raser mot at de skrinlegger planene om å sette opp flere kameraer i byen.

Publisert

40 kameraer i Strøget i København var den første av i alt fire etapper av et kameraprosjekt rundt i hoedstaden. Blant kameraene som skulle brukes, var også noen mobile som kunne flyttes etter behov. Det er avisa Berlingske som skriver dette.

– Effekten uteblir. Derfor er det ingen planer om å sette opp flere kameraer, forklarer politiinspektør Svend Foldager i København-politiet.

– Kameraene har ingen preventiv virkning. Det er svært kostbart å samle og oppbevare data. Derfor må vi kynisk se på utbyttet.

Les mer om kameraprosjektet i København som stagnerer. Lektor Peter Lauritsen som er leder i Forum for overvåkingsstudier på Aarhus Universitet, kaller beslutningen sjelsettende. Borgerrepresentant Lars Aslan Rasmussen sier til Berlingske at han vil sette press på politiet i håp om at de skal ombestemme seg.

"
Powered by Labrador CMS