Hanne Kristin Rohde

Overvåkingsbilder kan bidra til Sigrid-oppklaring

Politiet har stor tro på at bilder fra en overvåkingsvideo tatt av savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne få timer før hun forsvant, skal hjelpe folk til å huske bedre hva de kan ha sett natt til søndag.

Publisert

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde (Foto: Karine H. Hildonen)

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde (Foto: Karine H. Hildonen)

Det var litt etter midnatt natt til søndag, 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet i Oslo. Hundrevis av tips i saken er allerede meddelt politiet, og mange hundre frivillige har hver dag etterpå deltatt i letingen etter jenta.

Onsdag fortalte politiet at de avslutter søkene, men at etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke. Noe av det etterforskerne nå jobber med, er analysering av overvåkingsbilder, hovedsakelig fra Oslo-området.

En overvåkingsvideo fra Oslo sentralstasjon er ekstra interessant for politiet med tanke på å hjelpe folk til å huske hva de eventuelt så lørdag kveld eller har sett i tiden etterpå.

På disse overvåkingsbildene er 16-åringen fanget opp. Hun skal da ha hatt på seg de samme klærne som da hun forsvant.

Dagbladet skriver at politiet teller på knappene om bildene skal frigis.

– For det første vurderer vi dette for at publikum og eventuelle vitner skal få et bilde av hvordan hun var kledd, og dermed gjøre det enklere å huske om man har sett henne. Det andre aspektet er at man da vet hvilke plagg man leter etter, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.

– Vi er storforbrukere av overvåkingsbilder, har Audun Beckstrøm i Oslo-politiet tidligere uttalt til Aktuell Sikkerhet. Under Kameraovervåkingskonferansen i fjor fortalte han hvor betydningsfullt overvåkingsmateriale fra både private og offentlige kameraer er i etterforskningen av kriminalsaker.

Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag. Politiets tipstelefon er 22 66 99 66.(Foto: Privat/NTB Scanpix

En bensinstasjon i nærheten av stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetnes sko og mobiltelefon ble funnet, skal ifølge flere medier ha overvåkingsbilder som viser en bil som kan settes i sammenheng med forsvinningen. Men disse bildene skal være av en så dårlig kvalitet at det vanskelig lar seg gjøre å identifisere kjøretøyet.

– Kvalitet er en ting, men vi er avhengig av god service for å få ut materiale hurtig og effektivt. Vi er også avhengig av egen kunnskap for å nyttiggjøre oss bildene, sa Beckstrøm i sitt foredrag – som han holdt lenge før Sigrid-forsvinningen og på generelt grunnlag. Et eksempel han brukte der overvåkingsbilder har vært viktig, var det såkalte taxi-drapet på Alnabru for noen år tilbake.

– Overvåkingsbildene vi fikk tilgang til da, var av dårlig kvalitet. Men samtidig ville aldri saken blitt oppklart uten disse bildene, sa han.

Powered by Labrador CMS