IMG_7374

Ransetterforskere har sikret våpen

Tre polakker er siktet etter urmaker-ranet i Trondheim tirsdag. Niscayah, som fra 3. september heter Stanley Security Solutions, bidro tidlig med viktige overvåkingsbilder av ranerne, og etterforskerne fant senere et våpen i sentrum som sjekkes opp mot det brutale ranet.  

Publisert

Tre polakker er pågrepet, og et våpen som er funnet undersøkes etter ranet av urmaker Lian i Trondheim tirsdag morgen. (Foto: Even Rise)

Det var urmaker Lian i Nordre gate, som rett etter åpningen i dag tidlig ble ranet av menn som stakk fra stedet på sykkel. Ranerne skal ha gått løs på butikkinventar med hammer for å få tilgang til kostbare klokker, og det ble ifølge politiet truet med pistol. Ansatte i butikken skal ikke ha blitt fysisk skadet. De ble truet til å legge seg ned på gulvet mens ranerne herjet.

I løpet av dagen har politiet funnet et våpen, trolig en pistol, i Trondheim sentrum. Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer ble funnet gjort i Nidelva. Våpenet undersøkes opp mot ranet.

Pågripelsen av de tre polakkene skjedde tirsdag ettermiddag i Gudbrandsdalen. Politiet har beslaglagt gjenstander som styrker mistanken om at polakkene har forbindelse til ranet. Gudbrandsdølen Dagningen skriver at det i bilen, sølvfarget Passat, ble funnet en svært tung bærepose, som skal ha inneholdt luksusklokker for store summer.

Politiet satte raskt opp sperringer langs utfartsårene fra Trondheim sentrum. Dersom polakkene passerte en eller flere av disse sperringene, klarte de å komme seg ubemerket forbi. Det er gjort vitneobservasjoner av dem da de passerte Solsiden på sykkel rett etter ranet.

Urmaker Lian har også tidligere blitt ranet med våpen. Politiet sier at overvåkingsbildene som sikkerhetsbransjen bidro med kort tid etter dagens ran, er svært viktige i etterforskningen.

Les mer i Gudbrandsdølen Dagningen.

Her kan du se en NRK-reportasje om ranet.

Les hva Adressa skriver.

"
Powered by Labrador CMS