Vaktvesenet

Securitas kjøper Vaktvesenet

Securitas fortsetter kampen for å bli ledende innen ordensvakttjenester og arrangementer. Aktuell Sikkerhet vet at de nå kjøper samtlige aksjer i Vaktvesenet, som er Norges største leverandør av ordensvakter til utelivsbransjen.

Publisert

Nils Christian Ones i Vaktvesenetsa til Aktuell Sikkerhet for to år siden at målsetningen var å bli blant de to største i ordensvaktbransjen i Oslo innen et par år. Nå er de kjøpt opp av Securitas. (Arkivfoto: Even Rise)

Vaktvesenet, som har eksistert siden 1996, leverer også skjenkevakter til konserter og events. Selskapet har flere enn 500 ansatte, hvorav de fleste på deltid. Totalt sysselsetter de cirka 50 årsverk.

I januar bekjentgjorde Securitas AS og Vaktvesenet AS at de ønsket å samarbeide om ordensvakttjenester. Nå, nesten ni måneder senere, kan Aktuell Sikkerhet avsløre at Securitas kjøper hele bedriften.

– Vi fortsetter vår satsning innen ordensvakt og events. Kjøpet av Vaktvesenet er en naturlig fortsettelse av samarbeidet vi har hatt, bekrefter administrerende direktør Martin Holmen i Securitas.

Oppkjøpet av Vaktvesenets kunder og ansatte skjer mindre enn ett år etter at Securitas også kjøpte Sandnes-firmaet Personal Service Sikkerhet (PSS). Også dette var et strategisk grep for å skaffe seg en sterkere posisjon innenfor blant annet ordensvakttjenester og arrangementer. Da dette kjøpet ble kjent, kom det frem i en pressemelding at PSS på det tidspunktet hadde 175 faste ansatte og at de omsatte for nesten 25 millioner kroner.

– Vi ønsker å bli den foretrukne leverandøren av ordensvakttjenester i Norge, og da er samarbeidsavtalen med Vaktvesenet naturlig for oss, sa Holmen da samarbeidet med Vaktvesenet ble inngått.

– Når vi nå kjøper Vaktvesenet, bekrefter det at vi fortsatt har en strategi for å bli landsdekkende innen dette segmentet, sier Holmen.

Daglig leder Øystein Jarland i Vaktvesenet, sa den gang at han var glad for samarbeidsavtalen med Securitas.

– Etterspørselen fra seriøse utesteder som ønsker den kompetansen og infrastrukturen vi kan tilby, øker i hele landet. Nå kan vi håndtere dette i samarbeid med Securitas, sa Jarland.

Nå, som Securitas kjøper Vaktvesenet, sier han følgende:

- Det er spennende for oss å bli en del av Securitas, som er det største og eldste sikkerhetsselskapet i Norge. Jeg er glad for at selskapet nå får en eier som kan ta stafettpinnen videre, med henblikk på den positive utviklingen av ordensvaktyrket og Vaktvesenets rolle som en stadig tydeligere samfunnsaktør.

Vaktvesenet hadde da samarbeidet med Securitas ble inngått, hovedkontor i Bergen, med avdelinger i Stor-Oslo, Trondheim, Kristiansand og Stord. På det tidspunktet var de blant annet det eneste selskapet med assistansebiler for medisinsk førstehjelp i tjeneste for utelivsbransjen. Det tidligere PSS-oppkjøpet gjorde at Securitas fra før hadde skaffet seg fotfeste i Stavanger og Rogaland for øvrig.

– Strengere krav til kompetanse vil gjøre det vanskeligere for de useriøse selskapene å levere ordensvakttjenester. Samtidig åpner det seg nye muligheter for oss som driver seriøst. Det er noe av årsaken til at Securitas satser i dette segmentet, sa Martin Holmen tidligere i år.

Veksten PSS Securitas har opplevd den siste tiden, bekrefter at Securitas har lykkes med sin satsning for å vokse i ordensvakt og arrangementsmarkedet. Økningen i volum er på hele 60 prosent det siste året.

Kjøpet av Vaktvesenet forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev i forbindelse med samarbeidsavtalen.

Her kan du lese i Aktuell Sikkerhet om kjøpet av PSS i desember i fjor.

"
Powered by Labrador CMS