Siv Jensen stiller bransje-krav

Frp-leder Siv Jensen har et eget punkt om den private sikkerhetsbransjen i krav-listen hun legger frem for statsminister Jens Stoltenberg i dag.

Publisert

Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Grete Faremo skal fra klokka ti i dag redegjøre for Stortinget med utgangspunkt i avsløringene som 22. juli-kommisjonen nylig kom med. Avsløringene omfatter alvorlig kritikk av landets sikkerhet og beredskap.

Til Dagens Næringsliv sier Siv Jensen at statsministeren bør innrømme at han selv og regjeringen har tatt for lett på ting. Hun, nestleder Per Sandberg og resten av partiledelsen, har utarbeidet ti klare forventninger i en krav-liste til Stoltenberg og Faremo. De har klare forventninger til at bevilgningene til sikkerhet og beredskap blir økt, noe som kreves at blir synlig allerede ved høstens budsjettfremleggelse.

For sikkerhetsbransjen er det gledelig at Siv Jensen og Frp krever at de inkluderes når utarbeidelse av beredskapsplaner skal gjennomføres. Dette har vært et betydelig savn fra bransjen.

Sist uke var nestleder Per Sandberg på bransjebesøk i Trondheim etter invitasjon fra NHO Service. Hva han sa om erfaringene fra dette besøket, som trolig er en indirekte årsak til kravet overfor statsministeren og justisministeren, kan du les mer om i Aktuell Sikkerhet her.

"
Powered by Labrador CMS