Per Sandberg (FrP, leder justiskomiteen)

- Uansvarlig å ikke inkludere de private

– Dagens politi er en katastrofe. Derfor kan vi ikke unngå å spille på sikkerhetsbransjen når landets beredskap og sikkerhet skal løftes til et akseptabelt nivå. Det sier leder Per Sandberg i Justiskomiteen.

Publisert

Fremskrittspartiets Per Sandberg mener den private sikkerhetsbransjen må inkluderes i landets sikkerhets- og beredskapsarbeid. (Foto: Even Rise)

Etter et besøk hos Securitas i Trondheim, hevder Fremskrittspartiets Per Sandberg at det på mange områder står bedre til med norsk sikkerhetsbransje enn norsk politi.

– De private sikkerhetsselskapene representerer høy grad av både seriøsitet og kvalitet. Dette må politikerne innse, og blant annet derfor inkludere dem i en offentlig helhet når det gjelder landets beredskap og sikkerhet, sier Sandberg.

Han ser helt klart et potensial i å bruke private vektere, og private sikkerhetsselskaper generelt, til å avlaste offentlige etater – deriblant politiet.

– Politisk unnfallenhet fra flere regjeringer har ført til at dagens politi er en katastrofe. Når 22. juli-kommisjonens rapport viser at landets sikkerhet og beredskap må løftes for å bli akseptabel, vil det være uansvarlig å ikke øke bruken av private sikkerhetsaktører. Politiet klarer ikke dette selv, sier han.

– Besøket hos Securitas sammen med NHO Service ga meg et nytt syn på sikkerhetsbransjen. Det har for alvor gått opp for meg at vi ikke har hatt et tilstrekkelig helhetlig syn på beredskap og sikkerhet, legger Sandberg til.

Les mer om Per Sandbergs besøk hos sikkerhetsbransjen i den kommende papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS