Vektere på AUF-leir

Da AUF planla årets sommerleir i Storfjord, hadde sikkerhet høyeste prioritet. Les hvilket selskap de valgte til å levere seg både sikkerhetssjef og øvrige mannskaper for å kunne arrangere en trygg leir for de 150 deltakerne.

Publisert

– Sikkerheten har hele tiden vært den viktigste prioriteringen for å kunne arrangere sommerleir her i Storfjord. Derfor er sikkerheten veldig godt ivaretatt sammen med politiet og Securitas, sier Ragnhild Dalheim Eriksen til NRK Troms og Finnmark.

Hun er produsent for Storfjord Arbeiderfestival som startet sist onsdag. Både statsminister Jes Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Store sto på gjestelisten. Det samme gjorde AUF-leder Eskild Pedersen og Thorvald Stoltenberg.

Storfjord arbeiderfestival og AUF-leir er ikke tidligere arrangert. Arrangementet skal ikke erstatte leiren på Utøya, men være et tillegg.

Under sommerleiren på Utøya som endte i massedrap da Norge ble rammet av terror i fjor sommer, var det en polititjenestemann som på fritiden sin ivaretok AUF-ungdommenes sikkerhet. I Storfjord er det sikkerhetssjefen Securitas leverer som koordinerer mot politiet og øvrige nødetater.

Powered by Labrador CMS