BEITLANDKristine.jpg

Fra politiet til NSR

Kristine Beitland blir Erland Løkkens etterfølger i Næringslivets Sikkerhetsråd. Juristen tiltrer som direktør i mai, etter å ha avsluttet sitt ansettelsesforhold i politiet.

Publisert

22. mai er Kristine Beitland på plass som direktør i NSR. Hun kommer fra stilling som avdelingsdirektør i Politiets utlendingsenhet. (Foto: Politiet)

Beitland er 43 år og har jobbet med kriminalitetsbekjempelse i politiet i mange år, blant annet i Politidirektoratet. I dag er hun avdelingsdirektør i Politiets utlendingsenhet.

Gjennom tidligere deltakelse i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) kjenner hun godt til næringslivets kriminalitets- og sikkerhetsutfordringer.

Flere enn 30 søkte direktørstillingen som blir ledig når Erland Løkken begynner som administrerende direktør i Bergene Holm 1. mai. Fire var inne til intervju.

– Vi opplever stadig skiftende kriminalitets- og sikkerhetsutfordringer rettet mot næringslivet. IKT-kriminalitet og vinningskriminalitet tar stadig nye former, og det er krevende for bedriftene å holde tritt med og beskytte seg mot utviklingen, sier Kristine Beitland.

Hun poengterer at slik kriminalitet utgjør flere milliarder kroner i tap for næringslivet.

– Informasjonsspionasje kan også være kritisk for norske bedrifters konkurranseevne. Dette må vi beskytte oss mot, i samarbeid med myndighetene, sier hun.

Styreleder Jarle Hammerstad sier NSR gjennom ansettelsen av Kristine Beitland, gir et sterkt signal om å styrke samarbeidet med politi- og sikkerhetsmyndigheter.

Powered by Labrador CMS