ASIS har fått ny sjef

Verdens største organisasjon for fagfolk innen sikkerhetsadministrasjon har fått ny sjef. Den nye direktøren er hollenderen Eduard J. Emde. Han er den første ikke-amerikanske direktøren i ASIS Internationals 57-årige historie.

Publisert

Emde er hovedkonsulent for BMKISS Europa, en uavhengig sikkerhetsstøtteorganisasjon med base i Nederland. Han har vært med i ASIS siden han var student i 1990.

– Mitt primære mål som direktør er å sørge for at den globale medlemsmassen øker, samtidig som vi fortsetter med å utvide og berike den totale medlemskapsopplevelsen for alle, sier Eduard J. Emde – som mener egenverdien til ASIS er sammensetningen av nettopp medlemsmassen.

– I løpet av sin lange og rike historie har ASIS etablert seg som det ledende forum for sikkerhetsutøvere som vil utvide og utdype sin forståelse for ”best practice” Dette skjer gjennom at man utdanner hverandre og bygger nettverk, sier han.

Emde har mer enn 20 års erfaring innenfor feltene sikkerhet og risikostyring. Tidligere jobbet han som leder for konsulenttjenestene i Interseco i Haag, og som sjef for sikkerhet og trygghet ved Den europeiske romfartsorganisasjonens senter for romforskning og teknologi. Han har også fungert som sikkerhetskonsulent for KPMG Forensic & Integrity Services og som visedirektør for konsernsikkerhet i ABN AMRO Bank.

I tillegg har Emde hatt styreposisjoner for ulike foreninger innenfor feltene risikostyring og sikkerhet, inkludert det nederlandske Society for Risk Management og OSAC Nederland. Som Certified Protection Professional (CCP) siden 1998, var han tidligere regional visedirektør i Europa og styremedlem i, og leder av, Benelux-avdelingen. Den nye ASIS-direktøren, som har mastergrad i organisasjonsanalyse og utvikling fra Lancaster University i England, og grader i bedriftsledelse og nederlandsk lov fra Erasmus-universitetet i Rotterdam, har også fungert som kursinstruktør i CPP.

Eduard J. Emde har både CCP- og CISSPsertifisering. Han bor i Wassenaar i Nederland.

ASIS International har mer enn 37 000 medlemmer over hele verden. Organisasjonen ble grunnlagt i 1995. Den er dedikert til å øke effektiviteten og produktiviteten til sikkerhetsfagfolk ved blant annet å utvikle opplæringsprogrammer og opplæringsmateriell.

Powered by Labrador CMS