Kurs om kidnapping

Ingen bør bli overrasket om Norge snart opplever gissel- eller kidnappingssituasjoner der næringslivsledere eller personer med sensitiv kunnskap presses for penger. NSR, som lenge har advart mot dette, arrangerer i vår et kurs i opptreden ved kidnapping.

Publisert

– Kidnapping er et økende problem i mange land. Kapring av skip er ett eksempel, et annet er tiltagende kidnapping av næringslivsledere og deres familiemedlemmer med pengeutpressing som formål. Nok et eksempel er kidnapping utført av militante grupper i konfliktområder eller av protest-bevegelser. I begge tilfellene er journalister, humanitært personell og andre utsatt.

Dette skriver Næringslivets Sikkerhetsråd i invitasjonen til det høyaktuelle seminaret som arrangeres 6. mars.

Uten grunnleggende kunnskap om trusselbildet og faktorer knyttet til kidnapping, kan en slik hendelse få alvorlige følger. Erfaring viser at kidnappingsofrenes liv og død ofte avhenger av hvordan de opptrer selv.

Kurset inkluderer de ulike fasene av kidnapping, og gjennomgår hva som er adekvat adferd i hver av dem. Faglig ansvarlig for kurset er den uavhengige konsulenten og forskeren Olav Ofstad. Han har omfattende erfaring fra trening av blant annet militært personell og politi i forskjellige land.

Med bakgrunn som norsk advokat og Oxford research fellow, har Ofstad i sin forskning på kidnapping trukket mye på sosial-psykologi, heter det i informasjonsskrivet om kurset som du kan lese hos NSR her.

"
Powered by Labrador CMS