Avslo tilbud om norsk OL-hjelp

Da det ble klart at G4S i England hadde fått vaktholdet under OL, ble et tilbud om bistand fra norske kolleger avslått. Bare to uker før mesterskapet er i gang, erkjenner engelskmennene at de sliter med å få tak i nok kvalifiserte vektere.

Publisert

Situasjonen rundt sikkerheten i forbindelse med de Olympiske leker i England, er de siste dagene bredt omtalt i mediene. Torsdag ble det ifølge VG kjent at den britiske regjeringen kaller inn 3 500 ekstra soldater som vakter. OL starter 27. juli og holder på til 12. august.

Samtidig nekter myndighetene for at det er kaotiske sikkerhetstilstander, slik enkelte hevder.

G4S, som markedsfører seg som verdens ledende leverandør av arrangementssikkerhet, innrømmet, ifølge VG, denne uka at de ikke har klart å skaffe nok personell til å takle OL-jobben de har påtatt seg.

Ut fra hva G4S i England opplyser, jobbes det nå hardt for å få flere tusen ekstravakter gjennom den omfattende opplæringen som kreves. Det hersker stor optimisme om at de vil komme i mål før OL-startskuddet går.

Aktuell Sikkerhet vet at G4S i Norge for en tid tilbake tilbød seg å bidra med vektere og andre mannskaper til sine engelske kolleger. Da ble det blant annet opplyst at nasjonal sysselsettingspolitikk i forhold til egen arbeidsledighet var grunnen til at de takket nei.

– Det er riktig at Norge signaliserte på et tidlig tidspunkt at vi kunne hjelpe til dersom det skulle være behov. På det tidspunktet ble det ikke sett på som nødvendig. Nå er det uansett for kort tid til mesterskapet starter med tanke på at blant annet opplæring og arbeidstillatelser må ordnes, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen.

Les mer i VG om at en femtedel av det britiske forsvaret skal vokte OL.

Se hva NRK i dag har presentert om sikkerhetsopplegget rundt OL i London slår alle rekorder.

"
Powered by Labrador CMS