Bevisstgjør om tigerkidnapping

Tigerkidnapping? Nei, det har jeg aldri hørt om, sier konsernsjefen i et selskap som leverer utstyr til gass- og oljeindustrien. NSR stresser nå bevisstheten rundt fenomenet.

Publisert

Det er bt.no som har snakket med konsernsjefen som ikke aner hva tigerkidnapping er, før journalisten forklarer ham at det dreier seg om kidnapping som metode for å presse noen til å ulevere verdier eller å begå kriminelle handlinger.

Uttrykket kommer ifølge avisen av måten tigeren jakter på, i form av å snike seg lydløst innpå byttet sitt.

– Tigerkidnapping har jeg aldri hørt om. Jeg har aldri tenkt at dette kan være en aktuell problemstilling i Norge. Vi gjør selvsagt tiltak for å beskytte oss i land som har et annet sikkerhetsnivå enn Norge. Men hvis det er slik at Næringslivets Sikkerhetsråd tar dette opp, så er det kanskje noe vi må se nærmere på, sier konsernsjefen til bt.no.

Som Aktuell Sikkerhet har skrevet mange ganger tidligere, er NSR aktive for å bevisstgjøre norsk næringsliv om hvordan tigerkidnapping har rammet i utlandet. I tillegg til å bidra til at næringslivet skal være forberedt på at også medarbeidere i norske bedrifter og virksomheter kan bli rammet, er de påpasselige med å informere politiet slik at etaten gjennom en enhetlig strategi kan møte utfordringene knyttet til tigerkidnapping.

– Vårt mål er at politiet blir kjent med fenomenet og at de har en lik tilnærming slik kriminalitet, uavhengig av om det skjer i Hammerfest eller i Oslo. Vi har hatt mange fruktbare møter med Politidirektoratet, så vi blir absolutt tatt på alvor. De ser at det er et stort potensial når det gjelder forebygging, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i NSR til bt.no.

Her kan du lese hva bt.no skriver om tigerkidnapping, blant annet med en forklaring rundt begrepet.

"
Powered by Labrador CMS