Livsfarlige tyverier

Høy fortjeneste og lav straff, samt liten risiko for å bli tatt. Det frister er enn å avstå fra tyveriene som kan være livsfarlige. Hittil skal 14 personer ha mistet livet mens de har forsøkt å stjele diesel eller bensin.

Publisert

Det er den europeiske miljøorganisasjonen for oljeprodukter, Concawe, som hevder at 14 mennesker har omkommet mens de forsøkte å stjele drivstoff.

Kommunikasjonssjef Kari Brun Ågotnes i Norges Lastebileier-Forbund kaller drivstofftyverier for et nasjonalt problem. Ingen kan si nøyaktig hvor store mengder som stjeles, men det er ingen tvil om at omfanget er voksende.

– Vi samarbeider tett med Kripos for å få avdekket omfanget. Det er store verdier som forsvinner, og i tillegg fører dette til en konkurransevridning hvor useriøse aktører som kjører på stjålet diesel kan utkonkurrere de mer seriøse, sier Brun Ågotnes til Aftenposten.

Her hos Næringslivets Sikkerhetsråd ( NSR ) kan du lese mer om et norsk transportselskap som har opplevd en betydelig økning i dieseltyverier, samt hvor stort omfang svenskene har registrert når det gjelder slik kriminalitet.

Hos Aftenposten kan du lese om hvordan to menn brukte en slange rett ned i en av UNO-X sine tanker i Kongshavn, samt hvordan polakker hadde spesialinnredet en lastebil for å heve opp drivstoff gjennom påfyllingsluker på bensinstasjoner. De skriver også om tyver som slo til mot Hagen Transport som er nærmeste nabo til politistasjonen i Hamar. Det visste trolig ikke tyvene, som løp rett i armene på politipatruljen som skulle ut for å fange dem…

"
Powered by Labrador CMS