Nokas autoCash Retail

Nokas inn i nytt land

Nokas utvider horisonten og legger i disse dager et nytt land for sine føtter. Denne gangen er det i Tyskland den norske gründerbedriften satser.

Publisert

Peter Junge, administrerende direktør i Nokas Værdihåndtering, kan glede seg over Tysklands-avtalen. (Foto: Even Rise)

Det er den danskeide supermarkedkjeden Fleggaard, med ni enheter under navnet Fleggaard og ni enheter under navnet Calle, som nylig signerte avtalen med Nokas Cash Management Services.

– De har valgt å outsource all kontanthåndtering i samtlige 16 supermarkedet til Nokas. Det innebærer at de tar i bruk Nokas autoCash Retail. De ser med andre ord nytten av å overlate pengehåndteringen til oss og selv konsentrere seg om å drive butikk, sier direktør Kjetil Ellestad i Nokas Cash Management til Aktuell Sikkerhet.

Nokas autoCash Retail er ifølge Ellestad et lukket kontantsystem, der Nokas tar fullt ansvar for kontantbeholdningen hos kunden, og sørger for tømming av kontanter og etterfylling av veksel ved behov.

– Når butikken stenger, blir oppgjøret gjort med noen få tastestrykk. Ansatte teller ikke opp kassene, og det fylles ikke ut oppgjørsbilag. Kasseoppgjøret blir registrert på konto selv om pengene fysisk sett fremdeles befinner seg i butikken, sier Ellestad.

Her kan du lese mer om Nokas autoCash Retail.

Nokas Cash Management Services holder til i Norge. Derfra vil leveransen i Tyskland overvåkes og styres.

– Men Nokas Værdihåndtering i Danmark, vil sørge for de tradisjonelle verdihåndteringsoppgavene. Dette skjer med bemanningen de har rundt sine tre tellesentraler der, sier Kjetil Ellestad.

I Norge er Nokas den eneste totalleverandøren av sikkerhetsløsninger og kontanthåndtering. Tidligere i år kjøpte selskapet G4S Cash Solutions AB i Sverige, noe som gjorde dem til en betydelig aktør der.

Etter oppkjøpet av Dansk Værdihåndtering i Danmark for halvannet år siden, ble de også der store innen kontanthåndtering med det nye selskapet Nokas Værdihåndtering.

– Avtalen med kjøpesentrene Fleggaard og Calle er viktig for oss, ikke minst fordi dette er vårt første oppdrag i Tyskland. Målet er at dette bare er begynnelsen på noe enda mer utover i Europa, smiler Ellestad.

"
Powered by Labrador CMS