Ordensvakt dømt for voldsbruk

– Brudd i øyehulen, seks sting og sykmelding i to uker. Det ble konsekvensen for mannen som ble slått ned av en ordensvakt. Sistnevnte er dømt til 90 dagers fengsel.

Publisert

I tillegg til fengselsstraffen, er ordensvakten – som av avisa Glåmdalen omtales som en erfaren vekter – dømt til å betale 10 000 kroner i saksomkostninger. Han må også betale 1342 kroner som skal dekke fornærmedes utgifter til legebehandling.

Voldsepisoden skjedde i Kongsvinger på et tidspunkt ordensvakten ikke var på jobb. Han forklarte i Glåmdal tingrett at han hadde drukket fire til fem øl, og noen drinker da det fatale slaget falt. Selv hevder ordensvakten at han slo i nødverge i en opphetet situasjon.

To ordensvakter, som var på jobb og som derfor var edru, er av en annen oppfatning. De forklarte til tingretten at tiltalte slo forsettelig med knyttet hånd. Dette festet retten lit til. Og dommerne slår derfor fast at slaget ikke falt i nødverge, men de legger samtidig vekt på at det ikke skjedde uprovosert fordi fornærmede på forhånd hadde vært hissig og noe truende.

Her kan du lese mer om dommen i Glåmdalen.

"
Powered by Labrador CMS