Rådhusplassen small1

– Sikkerheten er en stor utfordring

Den nasjonale minnekonserten for fjorårets terrorangrep, arrangeres på Rådhusplassen i kveld. Arrangementet kan bli det største i Oslo sentrum noen sinne. G4S har ansvaret for sikkerheten, og politiet regner med at terrormarkeringen vil gå for seg i verdige former.

Publisert

Politiet sier i kveld at de har et godt samarbeid med blant annet G4S, og at sikkerheten under minnekonserten er godt ivaretatt.

– Det er alltid utfordringer med så store menneskemengder. Men vi har et godt opplegg sammen med arrangør og vekterselskap, sier pressetalsmann Erling Olstad i Oslo-politiet til TV2 i kveld.

Langt over ett hundre medarbeidere fra G4S ivaretar sikkerheten på og rundt Rådhusplassen i Oslo, hvor det i løpet av kvelden på forhånd er ventet langt over 100 000 mennesker – kanskje opp mot 200 000 – for å delta i minnemarkeringen. Sikkerhetsselskapets engasjement er en del av en større avtale de har med NRK, som arrangerer kveldens konsert.

Regnværet som begynte et par timer før minnekonserten, bidrar trolig til at det kommer færre publikummere enn forventet, i alle fall i starten.

At Bruce Springsteen overveiende sannsynlig kommer til å opptre på konserten, vil by på ekstra sikkerhetsmessige utfordringer. Etter at TV2 tidligere i kveld brakte nyheten om at lydteknikeren til ”The Boss” var på scenen under ettermiddagens lydprøver, er det ventet at ekstra mange likevel trosser været og tar turen til Rådhusplassen.

NRK opplyste for noen dager siden at politiet øker sikkerheten i Oslo 22. juli.

– Fungerende leder for fellesoperativ seksjon i Oslo-politiet, Torstein J. Stephansen, sier at det er hentet inn ekstra bemanning for at arrangementene skal kunne gjennomføres på en sikker og verdig måte, skriver NRK.

– Det blir mye folk samlet på ett avgrenset område. Da vet vi aldri hva som kan skje. Arrangementet er i nærheten av rådhusbryggene, og folk kan falle i vannet. Vi må ta høyde for uforutsette ting, sier Stephansen til NRK.

– Det er så langt ingen indikasjoner på at noe vil skje, men vi kan aldri utelukke at noen vil forsøke et eller annet, legger han til.

Her kan du lese hva NRK og Aftenposten skriver om sikkerheten under minnekonserten.

"
Powered by Labrador CMS