Toppsjef uten bonus etter OL-flause

Nick Buckles har vurdert å forlate sjefsstolen i G4S, og forventer slettes ikke å motta bonus etter 2012. Sikkerhetsselskapet mener, i tillegg til et betydelig inntektstap, at de kan tape så mye som 500 millioner kroner på den mangelfulle leveransen til OL i London.

Publisert

G4S skulle ifølge E24 skaffe nesten 14 000 vektere til OL i London som starter om få dager. Nylig ble det kjent at de ikke har klart å lære opp og få akkreditert mer enn 4000.

– Dette er god grunn til ikke å få bonus for 2012, det skal jeg ikke nekte for. Uansett ville jeg ikke fått det, fordi denne saken påvirker selskapets bunnlinje, har toppsjefen Nick Buckles sagt de siste dagene.

– Selvsagt har jeg vurdert å gå av, legger han til i et intervju med The Telegraph.

Her kan du lese i Aktuell Sikkerhet at G4S i Norge tilbød seg å hjelpe sine kolleger i England, men at tilbudet ble avslått.

G4S har nå varslet at de kan tape så mye som 500 millioner kroner på skandalen. Ifølge E24 kommer dette i tillegg til et stort inntektstap.

2012 blir ifølge E24 det andre året på rad som Buckles må se langt etter resultatbonusen i tillegg til sin egen lønn, som skal være på nesten åtte millioner kroner. Det mislykkede forsøket på å kjøpe opp ISS i fjor, endte også med en kostnad på mer enn 500 millioner kroner for det dansk-britiske selskapet.

– Det er for tidlig å si hva som bør skje med Buckles. Vi må først se på flere detaljer rundt hva som gikk galt. Vi støttet ham gjennom den forrige fiaskoen, men det er begrenset hvor mange fiaskoer du kan overleve, sier Peter Lees til The Telegraph. Han er aksjesjef i F&C Investments, som kontrollerer cirka 0,5 prosent av G4S-aksjene.

Nick Buckles lover nå at det igangsettes en intern granskning rundt selskapets OL-skandale. Samtidig hevder han at Londons OL-komité var sent ute med å detaljere sikkerhetsopplegget.

– G4S har undervurdert utfordringene ved å skaffe så mye personell, men OL-komiteen må også ta deler av skylda, sier han til The Telegraph.

Markedsdirektør Ådne Mauritzen i G4S i Norge understreker over E 24 at G4S i England de siste månedene ikke har vært i kontakt med sine norske kolleger om behov som har oppstått.

- G4S Norge er ikke involvert i denne saken. Det ville vært vanskelig å få ordnet alt med arbeidstillatelser og formaliteter i Storbritannia, og dessuten er det jo et langvarig arrangement som ville betydd et langt opphold utenlands, sier han til E24.

Les intervjuet med Buckles i The Telegraph.

Les hva E24 skriver om saken.

"
Powered by Labrador CMS