Vektere inn mot overfallsvoldtekter

En arbeidsgruppe slår fast at politiet og Oslo kommune må samarbeide med vektere for å hindre overfallsvoldtekter i hovedstaden

Publisert

Dette kommer frem i historiens første rapport om temaet som er utformet av kommunen i samarbeid med øvrige aktører som opererer i bybildet på tider av døgnet da overfallsvoldtektene ofte skjer. Sistnevnte har blant annet vært representert gjennom NHO Service.

Rapporten vil nå bli grunnlag for en sak som skal fremmes for bystyret i Oslo.

I fjor høst ble hovedstaden og landet for øvrig rystet av en rekke overfallsvoldtekter. Da stilte de største sikkerhetsselskapene opp med et tjuetalls vektere som ikke kostet samfunnet en eneste krone. Dette skjedde over to helger, og politiet ga svært positive tilbakemeldinger. Kostnadene knyttet til dugnaden, dekket Securitas, Nokas, G4S, Skan-kontroll og ISS - i samarbeid med NHO Service som koordinerte aksjonen.

I tillegg til å involvere sikkerhetsselskapenes vektere i større grad, vil arbeidsgruppen også jobbe for flere nattbusser i Oslo som et overfallsvoldtekts-bekjempende tiltak.

Arbeidsgruppen er også innstilt på å gå videre med bruk av vektere i kommunal regi for å supplere politiet. Som kjent er dette noe som allerede daglig foregår langs Akerselva, på Grünerløkka og på Grønland.

Powered by Labrador CMS