Coop med tre sikkerhetspartnere

– Coop Norge går bredt ut når det gjelder sikkerhet og bekjempelse av kriminalitet. Vi er så store at vi ikke kan basere oss på bare én leverandør. Securitas og Infratek Sikkerhet er to av dem. Den tredje, og vår foretrukne partner på kontroll- og svinnforebyggende tjenester, er Skan-kontroll, sier innkjøpssjef Hilde Kristin Nygaard i Coop Handel.

Publisert

Som Aktuell Sikkerhet skrev på nett tidligere denne uken, har Coop Norge søkelys på en omfattende nasjonal sikkerhetsstrategi. I den forbindelse ble det omtalt en avtale mellom Securitas og Coop Norge, som inneholder alarmoverføring, utrykning, vektertjenester, kundekontroller og personal- og kassekontroller.

– Det er helt riktig at vi har en avtale med Securitas. De er blant annet vår eneste alarmmottaker og leverer i tillegg enklere sikkerhets- og kontrolltjenester. Men de er likevel bare en av tre avtalepartnere når det gjelder sikkerhet. Coop Norge har flere enn tusen butikker fordelt over hele landet. Derfor synes vi det er riktig å ha en totalbredde. Dette gjelder ikke bare på grunn av geografiske utfordringer, men også sikkerhetsfaglige, sier Hilde Kristin Nygaard.

Coop Norge har valgt Infratek Sikkerhet som leverandør av varesikring, alarmsystemer, ITV og adgangskontrollsystemer til sine anlegg. Selskapet, som for to år siden ekspanderte til Sverige og Finland, markedsfører seg som en ledende aktør i markedet for teknisk høysikkerhet og varesikring. I fjor ble det for øvrig inngått en intensjonsavtale mellom Infratek og Securitas om teknisk samarbeid.

– Skan-kontroll er vår prefererte leverandør på sikkerhetstjenester. Det er dette selskapet vi profilerer internt når det gjelder kontroll og svinnforebyggende tjenester. Vi benytter oss av hele deres tjenestesortiment, spesielt når det gjelder å fange opp endrede mønster i kasserevisjon, utpasseringskontroll og trusselvurderinger opp mot for eksempel omreisende bander, sier Nygaard.

Ifølge bladet icoop, kjøper Coop svinnforebyggende tiltak, kasserevisjon/kassekontroll, alderskontroll/kundekontroll/personalkontroll, sikkerhetskurs/ranskurs og vektertjenester (uniformerte og sivile) av Skan-kontroll.

Powered by Labrador CMS