Coop styrkes mot kriminelle miljøer

Over tusen Coop-butikker er nå knyttet til ett og samme sikkerhetsselskap i kampen mot kriminelle miljøer. Avtalen er en del av deres nasjonale sikkerhetsstrategi.

Publisert

Avtalen Coop Norge har inngått med Securitas, er toårig. Den omfatter alarmoverføring, utrykning, vektertjenester, kundekontroller og personal- og kassekontroller.

– Kundene våre og de ansatte skal føle seg trygge. Det er ikke lett for de ansatte å håndtere butikktyver alene. Da er det viktig å ha synlige vektere, sier innkjøpssjef Hilde Kristin Nygaard i Coop Norge Handel til Securitasmagasinet 24 timer.

Med hjelp fra sikkerhetsselskapet ønsker Coop å redusere svinn både internt og eksternt, samt å øke tryggheten for ansatte og kunder.

– Vi begynner å bli en ganske utsatt bransje. Post og bank er blitt så sikre at det ikke lenger er noe særlig å hente for de kriminelle. Neste gruppe ser derfor ut til å være butikker og kiosker, sier Nygaard.

Avtalen med Securitas gjøres tilgjengelig for alle de 117 samvirkelagene i landets fem regioner. Den landsdekkende kjeden har mer enn ett tusen butikker.

– Valget falt på Securitas fordi de oppfattes som en profesjonell organisasjon med et stort landsdekkende apparat, sier Nygaard til 24 timer.

– Vi er kjempeglade for tilliten Coop har vist ved å velge oss som leverandør. Det er morsomt og utfordrende å jobbe med en stor kunde som har målsetninger om å være en av de beste på sikkerhet i sin bransje, sier key account manager Kim André Dalsaune til 24 timer.

Powered by Labrador CMS