Kristine Beitland

Intensiverer aktivitetene mot myndighetene

– Næringslivets Sikkerhetsråd vil intensivere aktivitetene sine mot myndighetene. Det kom frem under årsmøtet sist uke.

Publisert

– Samarbeidet må forsterkes, slår nytiltrådt leder Kristine Beitland fast på NSR sine egne nettsider.

Under NSR-årsmøtet redegjorde hun for arbeidsplanen fremover, deriblant behovet for å øke aktivitetene mot myndighetene. For å illustrere at intensiveringsarbeidet er godt i gang, viste hun blant annet til purringen som nylig ble sendt til Justisdepartementet om behov for oppfølging av stortingsmeldingen ”Kampen mot organisert kriminalitet – en felles innsats”. I dette ble det skissert fire konkrete tiltak som NSR mener vil styrke samarbeidet både på strategisk og operativt nivå.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet om purrebrevet.

Under årsmøtet, hvor det var cirka 30 fremmøtte, ble det også redegjort for en samarbeidsavtale mellom NSR og NorSIS. Denne initierer at partene i fellesskap skal styrke informasjonssikkerheten generelt, og i næringslivet spesielt.

– NSR vil også ha en særskilt satsning mot vinningskriminalitet i tiden som kommer. Dette skjer blant annet gjennom Kriminalitetsutvalget for varehandel, logistikk, transport og reiseliv. Etableringen av utvalget, som består av representanter fra bransjene, andre ressurspersoner og myndighetene, skjedde i fjor sommer, skriver Beitland.

Her kan du laste ned og lese årsberetningen.

"
Powered by Labrador CMS