Bjurstrøm, Hagensen, Furulund

- Nei til tvungen lønnsnemnd

LO og NHO har mottatt brev fra Avinor der de ber om at det blir tatt initiativ til å få slutt på vekterstreiken. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier foreløpig nei til tvungen lønnsnemnd.

Publisert

LO og NHO har mottatt brev fra Avinor der de ber om at det blir tatt initiativ til å få slutt på vekterstreiken. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier foreløpig nei til tvungen lønnsnemnd.Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service mener nå at alle bør stille med åpent sinn til videre mekling. Samtidig ser han ingen umiddelbar løsning på den fastlåste situasjonen.– Så lenge motparten sier nei, får vi ikke til en frivillig mekling, sier Furulund til bt.no.I brevet fra Avinor skriver konsernsjef Dag Falk-Petersen følgende:– Den pågående streiken blant vekterne ved Oslo Lufthavn Gardermoen, og ytterligere 12 av Avinors lufthavner og fire helikopterterminaler, har nå kommet til et punkt hvor både passasjerer, flyselskap og Avinor som flyplasseier er sterkt rammet. Streiken gir krevende forhold på samtlige berørte enheter og stor slitasje på personell. Flyselskapene rapporterer om dramatisk fallende trafikktall og store inntektstap. Både Avinor og flyselskapene vurderer nå permitteringer av ansatte.– Jeg skjønner fortvilelsen hos både Avinor og mange andre. Jeg er smertelig klar over hvordan dette rammer. Det gjør forhåpentligvis også motparten vår. Det er derfor vi uttrykkelig har bedt om å få til en frivillig mekling, sier Furulund til bt.no.Han mener ifølge bt.no at konsekvensene av streiken er blitt så store at tvungen lønnsnemnd kan være en løsning. Furulund håper LO-leder Roar Flåthen nå kommer på banen.– Noen må komme utenfra og se dette med nye øyne.– Arbeidsgiversiden må komme oss i møte på de kravene vi har fremstilt, og ikke bare avvise dem, sier Erna Hagensen i Arbeidsmandsforbundet til bt.no.Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm avviser ifølge Nationen at konsekvensene av streiken foreløpig forsvarer tvungen lønnsnemnd.- Streiken er lovlig. Partene er ansvarlige for streiken og konsekvensene av den. Loven sier at myndighetene skal gripe inn når det er fare for liv og helse, og det vurderer vi fortløpende, sier hun til Nationen.Hun understreker at hun forstår både flyselskapene, reisende og andre som rammes av streiken.

– Men det må vi leve med som en del av prisen for streikeretten. Slik situasjonen er nå, vurderer vi at vilkårene ikke er tilstede. Det kan endre seg, men vi trenger ikke å bli påminnet av noen om å følge med. Ingen behøver å være redd for at vi ikke er på ballen, sier Bjurstrøm til Nationen.

Les reportasjen fra bt.no her.

Her kan du lese intervjuet med Hanne Bjurstrøm i Nationen.

Powered by Labrador CMS