Slakt etter Bieber-kaos

Festival- og utelivsgründer Runar Eggesvik slakter Operaen etter at de leide ut konsertområdet for den ukontrollerte Justin Bieber-konserten tidligere i sommer.

Publisert

– Det er spesielt at en så viktig institusjon som operaen later som det er en parkeringsplass på Alnabru som leies ut, og ikke en scene midt i landets mest trafikkerte kryss, sier Runar Eggesvik til Aftenposten.

Han r kjent fra utestedene Mono og Internasjonalen, samt Øyafestivalen og Bylarm. Eggesvik lager ifølge Aftenposten også kulturarrangementer på den såkalte Sukkerbiten i Bjørvika.

Han var selv vitne til hysteriet som oppsto da Justin Bieber forleden gjestet Oslo. I en epost til Oslo kommunes beredskapsetat, som gransker arrangementet, skriver han blant annet:

– Det var ingen informasjon, ingen mat og drikke, og jeg mener det er mangel på respekt for et flott publikum. Alle med litt arrangementserfaring forventet minst 20 000 mennesker. Det kan ikke være sånn at Operaen fraskriver seg alt ansvar, sier han til Aftenposten.

Han poengterer at broen over trafikkmaskinen var så stappfull at den ristet, at det unge publikummet løp på kryss og tvers over bilveien for å komme nær sitt store idol, og at plateselskapet og arrangøren Universal må tåle kritikk for hemmelighold. Han går ekstra hardt ut mot operaen:

– Alle varselklokker ringte om at dette var ute av kontroll, og en ansvarlig arrangør ville avlyst. Oslo kommunes granskning bør spørre hvorfor det ikke ble gjort, sier han til Aftenposten.

Beredskapsetaten har nå overlevert rapporten til byrådet. Denne er foreløpig unntatt offentlighet.

Her kan du lese hva Operaens representant svarer på Eggesvik påstander i Aftenposten.

"
Powered by Labrador CMS