Securitas arm logo

Vektere i opprør mot streiken

– Vi taper penger og vurderer å melde oss ut av Norsk Arbeidsmandsforbund, sier vektere som nå har forstått at de taper betydelige pengesummer hver eneste dag de er i streik.

Publisert

Det begynner å ulme blant streikende vektere. VG har snakket med vektere som ikke ønsker å streike, og som hevder de ikke blir hørt av Norsk Arbeidsmandsforbund.

– Jeg skjønner at vi må ha lønnskamp, men jeg er kritisk til måten våre tillitsvalgte håndterer mitt lønnskrav på. Vi får null informasjon om prosessen og hva vi streiker for. Det gjør at jeg vurderer, hvis streiken utvides mandag, å bli sreikebryter. Jeg har rett og slett ikke råd til å være hjemme, sier en av vekterne.

En annen sier at mange er oppgitte, og at stemningen er frustrert.

– Vi er enige i at vi er underbetalte, og skulle gjerne hatt mer i lønn. Men vi vet ikke hva vi kjemper for, sier hun.

En av vekterne har nå meldt seg ut av Norsk Arbeidsmandsforbund i protest.

– Ved at Arbeidsmandsforbundet og NHO ikke gidder å gå i dialog, så tar de flere tusen kroner fra lommene våre. Streikestønaden vi får er så liten at om streiken blir langvarig, så kan vi stå i fare for å miste leiligheter og ha problemer med å forsørge barna våre, sier hun.

Kommunikasjonsansvarlig Trond Erik Thorvaldsen i Norsk Arbeidsmandsforbund sier til VG at forbundet har registrert at neon vurderer å melde seg ut.

– Det tar vi til etterretning. I en konflikt av denne typen som omfatter mange tusen medlemmer, vil det alltid oppstå situasjoner hvor alle ikke er tilfredse etter en hel uke i streik, sier han til VG.

Les mer i VG om vekternes opprør mot streiken og hva Arbeidsmandsforbundet svarer på påstandene om manglende informasjon.

"
Powered by Labrador CMS