Les hele Fafo-rapporten

I dag ble Fafo-rapporten "Først til stedet" offentliggjort i sin helhet. - Vekternes innsats 22. juli har blitt oversett av offentligheten, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service.

Publisert

300 vektere deltok aktivt i akuttfasen og i dagene etter 22. juli. Sikkerhetsbransjen ønsker med Fafo-rapporten, som er omtalt i siste utgave av Aktuell Sikkerhet, å synliggjøre sin egen innsats. Målet er å bli inkludert i den nasjonale beredskapsplanleggingen.

- Bransjen vil bli berørt ved alle større hendelser enten det er ulykker, terror eller annet. Da er det viktig at bransjen vet hva det offentlige forventer av oss, og at våre ressurser blir benyttet best mulig. Det gjelder også i det forebyggende arbeidet, sier Runar Karlsen på NHO Service sine hjemmesider.

Det vurderes om rapporten skal utvides med en større spørreundersøkelse blant vekterne som var på jobb, samt intervjuer med representanter fra nødetatene. Slik rapporten foreligger i dag, er den kun basert på ni intervjuer. Fem av intervjuene er gjennomført blant ansatte i toppledelsen i tre av de største selskapene. Tre av intervjuene er gjennomført blant hovedverneombud, og ett intervju er gjort med en tillitsvalgt.

Her kan du lese Fafo-rapporten i sin helhet.

"
Powered by Labrador CMS