P1000781.JPG

Sikkerhetssjef sluttet på dagen

Avdelingsdirektør Ole Peder Nordheim, som har hatt ansvaret for sikkerhetstjenesten i Regjeringskvartalet, har gått av med umiddelbar virkning. Departementenes servicesenter har fått mye kritikk etter at terrorbomben eksploderte 22. juli.

Publisert

(Foto: Statsbygg)

Det er NRK som i ettermiddag kom med nyheten om at Nordheim skal ha bedt om å få forlate sin stilling. Dette skjedde mandag, og NRK melder at han fratrådte rett etterpå.

Direktør Kjell Arne Knutsen i Departementenes servicesenter (DSS) sier han beklager Nordheims avgang, og sier ifølge NRK at årsaken er den krevende situasjonen som har vært siden terrorangrepet 22. juli.

– Han har over lang tid hatt en veldig krevende jobb. Tiden etter 22. juli har vært helt spesielt krevende. Han følt at han nå hadde behov for en annen arbeidssituasjon. Vi har forståelse for at han ønsker en annen stilling, og vi tar konsekvensen av dette, sier Knutsen til NRK.

– Dagsaktuelle og videre utfordringer er nå avhengig av en ledelse med langt mer energi enn hva jeg selv er i stand til å yte, skriver Nordheim selv i en kommentar som NRK gjengir.

Han opplyser at han nå er ute i sykmelding og at avgjørelsen om å fratre utelukkende er hans egen.

– Jeg trenger tid til å bygge meg opp igjen etter den belastning jeg selv ble utsatt for 22. juli, og konstant høyt arbeidspress etter dette, for å møte forventninger fra eierdepartementet, øvrige departement, egen virksomhet, lederkolleger og alle ansatte, skriver han til NRK.

Resepsjonssjef Birgit Taugbøl i DSS tar over stillingen som avdelingsdirektør for sikkerhetstjenestene i Regjeringskvartalet inntil videre.

Les mer om saken hos NRK.

"
Powered by Labrador CMS