Securitas ranet

- Vi skal bli den beste leverandøren

Securitas satser stort på teknikk. Les hva den nye direktøren sier om utfordringene den nye divisjonen møter.

Publisert

Administrerene direktør Martin Holmen. (Foto: Even Rise)

Den nytilsatte tekniske direktøren i Securitas AS er Bjørn Martin Lohne. Han begynte som servicemontør i Alarmselskapet Securitas i 1976. Etter å ha hatt ulike lederroller i Securitas, avsluttet han sin karriere i Norge som landssjef i 1999. I 2000 tiltrådte han som CEO for den tekniske virksomheten til Securitas i USA. Der ble han i seks år, før han ble CEO for virksomheten i UK og Irland med hovedsete i London.

Han flyttet hjem til Norge i 2008 og ble da administrerende direktør i Eltel Networks. Denne jobben har han hatt frem til nå. Han tiltrer sin nye stilling i juni.

- Jeg ser frem til å få muligheten til å bygge en ny teknisk divisjon i Securitas. Det er en oppgave jeg går til med stor entusiasme og respekt. Vi skal bli den beste leverandøren av integrerte sikkerhetsløsninger, sier Bjørn Martin Lohne til Securitas nyhetsapp.

– At vi etablerer en egen divisjon for teknikk, understreker at vi endrer vårt fokus fra å være en tjenesteleverandør til en løsningsleverandør innen de tyngre segmentene. Vi skal bli gode på integrerte sikkerhetsløsninger, og øker avstanden til andre aktører i markedet, sier administrerende direktør Martin Holmen.

For snart et år siden forsøkte Securitas å kjøpe tilbake Niscayah, som i sin tid het Securitas Systems. Det klarte de ikke da Stanley Black & Decker vant frem med sitt bud. Den gang erkjente Securitas anger for at de for noen år siden kvittet seg med dette forretningsområdet. Ønsket om å sikre seg Niscayah, ble begrunnet med et behov for å ta kontroll over sin egen fremtid når det gjelder tjenester basert på sikkerhetsteknikk.

Powered by Labrador CMS