IMG_7275

- Kan miste tillit

Næringslivets Sikkerhetsråd frykter at politiet kan miste tilliten fra det samfunnet de skal betjene. De siste dagene har det kommet frem at kommende studenter på Politihøgskolen er dømt for narkotikabesittelse, tatt for tyveri og at de er i tett kontakt med kriminelle.

Publisert

Politiforum avslører at flere studenter ved Politihøgskolen ikke har tilfredsstillende vandel. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Politiforum, som er medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, skriver i siste utgave om politistudenter som ikke har rulleblad, eller som har en livsførsel som i manges øyne ikke er forenlig med å skulle bli politi.

Ifølge Politiforum skal fire studenter ha blitt erklært uønsket i politidistriktet de var utplassert i. En av dem ble utvist, og tre ble omplassert til andre distrikter.

– Politiet lever av å gi trygghet til befolkningen, noe som krever tillit. Er tallene riktige, og politiet ikke evner å korrigere dette, kan etaten fort miste tillit fra det samfunnet de skal betjene, sier direktør Kristine Beitland i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

Til Dagbladet sier statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet at kontroll av vandel er helt avgjørende.

– Jeg legger til grunn at vandel sjekkes ved opptak, underveis i utdannelsen og ved ansettelse, sier hun til Dagbladet.

Les mer i Dagbladet.

Her er hjemmesiden til Politiforum.

På Facebook kan du se flere synspunkter fra NSR.

"
Powered by Labrador CMS