– Nedslående resultat

Hva kan utgjøre risiko for arbeidstakere, miljø og samfunn? Da myndighetene stilte dette spørsmålet i en landsomfattende aksjon, manglet seks av ti kontrollerte virksomheter svaret.

Publisert

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Arbeidstilsynet, bann- og eltilsynet, Statens strålevern, Klima- og forurensningsdirektoratet og Fylkesmannens miljøvernavdelinger har gjennomført en landsomfattende risikoaksjon i 450 små og mellomstore virksomheter.

Flere enn halvpaten av de undersøkte har ikke oversikt, og gjør ikke nok for å kartlegge og redusere risiko. Direktoratet for Arbeidstilsynet slår fast at resultatet av undersøkelsen er nedslående.

– Å ha god oversikt over hva som kan utgjøre en risiko, er viktig for å forebygge ulykker og hindre helse- og miljøskader. For å iverksette gode tiltak og redusere risikoen, er det helt nødvendig å ha god kjennskap til hvilke farer som faktisk finnes, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

Med avsløringen om at 60 prosent ikke har nødvendig oversikt over farene på arbeidsplassen i år, kan kontrollmyndighetene konstatere at resultatet er langt dårligere enn i fjor. Da var tallet ned i 25 prosent. En av årsakene kan være at det da var flere store bedrifter som ble sjekket.

Her hos Arbeidstilsynet kan du lese mer om kontrollene, hva som er målet med kontrollene og blant annet hvorfor det er viktig at virksomhetene forebygger hendelser som kan sette omgivelsene i fare.

"
Powered by Labrador CMS