IMG_8389

NSR jubilerer

I dag er det 35 år siden Næringslivets Sikkerhetsråd så dagens lys. Den gang under navnet Industriens sikkerhetsutvalg. Hensikten var å stå samlet i kampen mot industrispionasje.

Publisert

Arne Røed Simonsen og Kristine Beitland i NSR. (Foto: Even Rise)

Mye har skjedd siden 1977, og når jubileet markeres denne uka teller medlemsvirksomhetene nærmere 260. Industrispionasje er fortsatt en aktuell problemstilling for NSR, dog i en annen form enn for 35 år siden.

Rollen som bindeledd mellom næringsliv og offentlige myndigheter utgjør hverdagen for direktør Kristine Beitland og seniorrådgiver Arne Røed Simonsen. Kontakten med media er også viktig for å få satt næringslivets utfordringer på agendaen.

NSR er kort sagt et knutepunkt for infomasjonsutveksling og kommunikasjon mellom justis- og sikkerhetsmyndigheter og næringslivet. Vi skal bidra til å heve kompetansen og belyse problemstillinger på begge sider av samfunnsstrukturen, sier Beitland.

I papirutgaven av Aktuell Sikkerhet som kommer ut rundt månedsskiftet, kan du lese mer om Beitlands og Simonsens tanker om utfordringene som venter i tiden som kommer. Der kan du også lese hva to av statsrådene sier om betydningen av NSR.

Powered by Labrador CMS