IMG_1758

Tyv filmet – innrømmer 24 tyverier

Nesten annenhver dag i to måneder stjal østeuropeeren fra den samme butikken. Nå sitter han i varetekt, takket være overvåkingskameraer som fanget opp aktiviteten.

Publisert

Politiet varslet Coop Obs! om at tyven var på vei inn. Etter få minutter dokumenterte betjeningen med videobilder at han hadde stjålet. (Foto: Even Rise)

23 ganger i løpet av to måneder fikk østeuropeeren stjele i fred midt i åpningstiden på Coop Obs! Den 24. gangen varslet politiet betjeningen om at tyven var på vei inn i butikken. Dette fikk dem til å følge ekstra godt med på hva overvåkingskameraene fanget opp.

Og etter få minutter ble det dokumentert at mannen ikke hadde til hensikt å betale for varene han plukket med seg. Dermed kunne politiet slå til.

En ransaking på overnattingsstedet hvor østeuropeeren holdt hus, ble det funnet en ikke ubetydelig mengde tyvegods – vesentlig klær – som stammer fra Coop Obs! Dermed valgte mannen å innrømme at han hadde stjålet fra butikken 24 ganger i løpet av de siste to månedene. Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer er det også mye som tyder på at han må svare for ytterligere tyverier andre steder i fra, når Hedmarken tingrett om kort tid vil utmåle straff i en såkalt tilståelsessak. Deretter er der mye som tyder på at de organiserte tyveriene vil resultere i at mannen blir sendt ut av landet. Frem til tilståelsessaken starter holdes han i varetekt.

Mannen har forklart at han skulle ta med de stjålne klærne, blant annet mye treningsklær av kjente merker, til hjemlandet for å omsette dem der.

Powered by Labrador CMS