IMG_8469

Unik rapporterings-app

Sikkerhetsbransjen har fått forståelse i politiet for at vekterne – med sitt nye og revolusjonerende rapporterings- og systematiseringsverktøy, kan bli blant etatens viktigste sanntids-informanter.

Publisert

Runar Karlsen, sikkerhetsbransjens fagsjef i NHO Service. (Foto: Even Rise)

Dette åpner for at opplysninger enkelt kan formidles via vekternes smarttelefoner, og etter hvert direkte inn til politiet. Ulike kontrollmyndigheter vil også ta i bruk det nye verktøyet.

Da Grete Faremo overtok statsrådsposten etter justisminister Knut Storberget, ba hun politiet om å jobbe mer kunnskapsbasert i sin kriminalitetskamp. Da sikkerhetsbransjens fagsjef Runar Karlsen i NHO Service presenterte sitt nye og revolusjonerende rapporteringsverktøy, jublet politiet fordi det forenkler muligheten for å imøtekomme Faremos ordre.

– Skal vi kunne drive kriminalitetsbekjempelse slik justisministeren legger føringer for, må vi tilegne oss all den kunnskap som finnes der ute. Sikkerhetsbransjen og vekterne er blant flere aktører som helt klart kan bidra til verdifull kunnskapsøkning i politiet.

Det sier politiførstebetjent Morten Haukeland ved Sentrum politistasjon i Oslo i en reportasje i nyeste utgave av Aktuell Sikkerhet.

– Dette handler om å få til samhandling mellom aktørene som jobber for et tryggere samfunn. Jeg er ikke i tvil om at samfunnet totalt sett er tjent med at vi samkjører opplysningene våre, sier han.

Det nye rapporteringsverktøyet har fått navnet Puls. I tillegg til at politiet kan prioritere ressurser ut fra sanntidsrapporteringene som blant annet kommer fra vekterne, legges det også til rette for utarbeidelse av statistikk. Dette vil gjøre det enklere for politiet å forutse hvor og når en del uønskede hendelser skjer, slik at proaktive tiltak kan settes inn.

- Vi har fått positiv mottakelse overalt hvor systemet er presentert. Og politiet, med Morten Haukeland i spissen, har vist et kjempeengasjement og vært en god støttespiller. Det samme gjelder blant annet Steffan Larsen i Securitas, som også har deltatt aktivt og bidratt betydelig i utviklingen av Puls, sier Runar Karlsen.

I papirutgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om rapporteringssystemet som kan revolusjonere tilgangen på sanntidsinformasjon for politiet, samt gjøre arbeidet til flere kontrollmyndigheter enklere.

Powered by Labrador CMS