Vekter drapstruet sjef

En sjef i et sikkerhetsselskap måtte iverksette ekstra tiltak hjemme, og avdelingen hvor han har kontor måtte holdes låst. Nå er en vekter dømt til fengsel for drapstrusler mot sjefen og flere kollegaer.

Publisert

Krangel om lønnsutbetalinger, forskudd på lønn og utbetaling av feriepenger utløste i desember i fjor en rekke trusler fra vekteren. Truslene rettet han mot kolleger, som han skulle kneble og kverke. Også på nyåret i 2012 skal han ha gjentatt truslene, men da litt mer modererte.

Tingretten understreker at det er uten betydning at flere av truslene ikke ble fremsatt direkte til dem de gjaldt for, men via en tillitsvalgt.

– Ledelsen i selskapet oppfattet truslene som reelle og fant det nødvendig å gjøre om inngangen til sine kontorlokaler slik at døren ble holdt låst, og sjefen tok forholdsregler i egen bolig. Han synes situasjonen var ubehagelig. Retten finner det videre utvilsomt at tiltalte forsto at det var drapstrusler han fremsatte, og at disse ville komme ledelsen for øre, heter det i dommen.

Tingretten ser det som skjerpende at mannen fremsatte truslene flere ganger. De poengteres at det er svært alvorlig å fremsette drapstrusler, uansett om han selv ikke hadde noe gjennomføringsforsett. Retten kan vanskelig forstå annet enn at årsaken til frustrasjonen, som utløste truslene, først og fremst ligger i hans egne handlinger. Vekteren har hele tiden nektet for å ha truet slik det fremgår av tiltalen.

I tillegg til fengsel i 21 dager, må han betale 6000 kroner i saksomkostninger.

Vekteren ble avskjediget etter trussel-episodene. Han har saksøkt arbeidsgiveren i et søksmål som behandles av en annen tingrett. Dommen der har ennå ikke falt.

Powered by Labrador CMS