Vektere avslørte bande

I helga ble tre utenlandske statsborgere tatt for betydelige tyverier etter at de slo til mot et kjøpesenter i Oslo-området. Oppmerksomme vektere holdt dem tilbake inntil politiet tok seg av banden.

Publisert

Politiet ser på de tre som godt organiserte mobile vinningskriminelle. Sammen med vekterne avdekket politiet at hviterusseren og de to fra Georgia blant annet kan knyttes til tyverier av kosmetikk fra en rekke HM-butikker. Verdien skal være titusenvis av kroner.

Politiet roser vekterne ved Ski Storsenter som oppdaget at de tre ikke var ute i ærlig ærend. I tillegg til at bilen de brukte er beslaglagt inntil videre, vil det over helga bli vurdert om det vil bli begjært varetektsfengsling av de tre.

Også i Hedmark har minst en mobil vinningskriminell tilbrakt helga i arresten. Vedkommende ble pågrepet mens han stjal fra et kjøpesenter sist uke, og er siktet for flere titalls tyverier. Det vil bli vurdert fremstilling for varetektsfengsling mandag, og tidligere praksis i Hedmarken tingrett tilsier at en tilståelsessak kan ende med domfellelse og utsendelse fra Norge i løpet av få dager.

Powered by Labrador CMS