Vektere manglet - fly innstilt

- Dette er ingen heldig situasjon for flypassasjerene våre, sier lufthavnsjefen etter at et fly måtte innstilles i dag på grunn av for få vektere på jobb til å betjene sikkerhetskontrollen.

Publisert

Ifølge avisen Fremover har Securitas normalt tre vektere på jobb i sikkerhetskontrollen på Narvik Lufthavn. I dag, fredag, var det på et tidspunkt kun en vekter til disposisjon. Derfor måtte flyet som skulle frakte passasjerer til Bodø forbli på bakken.

- Vi klarer med et nødskrik å handle sikkerhetskontrollen med to Securitas-vakter. Men én vakt kan ikke sikkerhetsklarere seg selv. Derfor måtte turen kanselleres, sier Reidar Karlsen, lufthavnsjef ved Narvik Lufthavn til Fremover.

- Securitas er i tett dialog med Avinor for å se på våre driftsrutiner på Narvik lufthavn. Vi ønsker ikke ytterligere å kommentere våre interne rutiner utover dette, skriver informasjonssjef André Thomsgård i en epost til avisen.

- Dette er ikke et problem som dukker opp veldig ofte, men vi støtter Avinor i deres klage, sier informasjonssjef Silje Brandvoll til Fremover.

Les mer i Fremover.

"
Powered by Labrador CMS