Heine Wang

Bygger ny alarmsentral etter oppkjøp nummer 60

Nokas skal bygge en ny og topp moderne alarmsentral. Det gjør de sammen med selskapet som er nummer 60 i rekken av oppkjøpte virksomheter siden starten i 1987.

Publisert

Konsernsjef Heine Wang i Nokas viser frem den norske alarmsentralen. Snart bretter han opp ermene for å bygge en tilsvarende sentral i Sverige. (Arkivfoto: Even Rise)

– Med kjøpet av RiksEttans Larmcentral AB, er Nokas nå blitt en betydelig leverandør av sikkerhetstjenester og kontanthåndtering i Sverige. RiksEttans Larmcentral har mange års erfaring med å drive alarmstasjon i det svenske markedet. De startet i 1994 i Göteborg, og har opparbeidet seg betydelig kompetanse og en fin markedsposisjon i vestre Sverige. Selskapet er godkjent som vaktselskap med alle nødvendige tillatelser, heter det i en pressemelding.

Nokas vil nå omsette for nesten SEK 700 millioner kroner. Totalomsetningen i det skandinaviske markedet er 2,5 milliarder norske kroner.

Alarmstasjoner er ifølge direktør Jan Tore Larsen et av Nokas viktigste satsningsområder. I Norge har selskapet utviklet en av Europas mest moderne alarmstasjoner. Sammen med RiksEttans medarbeidere, vil de nå utvikle en tilsvarende alarmstasjon i Sverige.

– Nokas ser ifølge pressemeldingen en klar vekst i overvåkning av alarmer til både det offentlige og til næringslivet. Vi ser også muligheten for å utvikle nye tjenester med blant annet videoovervåkning, sier Jan Tore Larsen.

Powered by Labrador CMS