Facebook small

Facebook lagrer i to uker etter sletting

Dersom du sletter kontoen din, beholder Facebook absolutt all informasjon om deg i to uker. Dette i tilfelle slettingen er gjort fordi du har politiet i hælene…

Publisert

Head of policy for Facebook i Norden, Thomas Myrup Kristensen, fortalte i ettermiddag hvordan det sosiale nettstedet beskytter brukernes opplysninger. (Foto: Even Rise)

Head of policy i Facebook, Thomas Myrup Kristensen, holder i ettermiddag foredrag under Sikkerhetskonferansen i Oslo. Tema er hvordan det sosiale nettstedet beskytter sine opplysninger.

– Det er forskjell på å deaktivere og slette en konto. Dersom du ber om å deaktivere kontoen din, blir den usynlig. For at den skal forsvinne helt, må da du klikke på ”slett min konto”, sier Myrup Kristensen.

– Men det er likevel ikke slik at innholdet på kontoen slettes umiddelbart. Vi gjør den usynlig, men hele profilen lagres i to uker. Dette fordi det for eksempel kan være kriminelle årsaker til at en bruker vil slette kontoen sin. Det kan tenkes at politiet har behov for å hente ut informasjon før hele kontoen forsvinner, legger han til.

Politiet i Oslo kritiserte tidlig i Sigrid-saken at Facebook holdt tilbake informasjon og nektet å gi etterforskerne passordet til kontoen hennes. Politiet mener dette forsinket etterforskningen i forsvinningssaken.

– Jeg kan ikke røpe detaljer om hvordan vårt samarbeid med politiet er, men vi har egne folk som hele tiden vurderer forespørsler i kriminalsaker. Når det gjelder kritikken fra Norge den siste tiden, så opplever vi den som meget urettferdig. Vi jobbet for å hjelpe politiet fra første stund, men kan av personvernhensyn ikke gi dem full tilgang til en konto, sier han.

14 dager etter at du ber om sletting, garanterer Myrup Kristensen at prosessen starter umiddelbart. Denne operasjonen kan ta to måneder, men ikke mer. Dette har de irske myndighetene, som har ansvaret for å kontrollere Facebook i Europa, sjekket – og ifølge ham funnet i orden.

– Vi kan love alle at hele profilen og alle opplysninger er forsvunnet innen disse to månedene, sier han.

– Det påstås at alt du legger ut eies av Facebook. Hva skjer med informasjon og bilder når en konto er slettet?

– Det er feil at Facebook har eiendomsretten til alt. Når brukerne aksepterer våre betingelser, gir de oss lisens til å vise informasjonen til tredjepart. Men ansvaret forblir fullt og helt hos oss. Er det noe som er delt med tredjepart, vil alt selvsagt også bli slettet der, sier han.

Powered by Labrador CMS