Kristine Beitland

Facebook-representant åpner seg i Oslo

Til uka arrangeres Sikkerhetskonferansen 2012, 25 år etter at arrangementet så dagens lys i regi av Næringslivets Sikkerhetsråd. NSR er stolte over å kunne by på et bredt program i forlengelsen av at Mørketallsundersøkelsen presenteres.

Publisert

Kristine Beitland, direktør NSR. (Akrivfoto: Even Rise)

Det er Kristine Beitland, direktør i NSR som offentliggjør resultatene fra den omfattende Mørketallsundersøkelsen 2012.

– Undersøkelsen er enestående i Norge, og et viktig bidrag til å kartlegge omfanget av datakriminalitet og informasjonssikkerhetshendelser i norske virksomheter, skriver Beitland på NSRs egne nettsider.

Nærmere 100 deltakere har meldt seg på til konferansen, som tar opp et vidt spekter av kriminalitets- og sikkerhetsutfordringer, vesentlig med fokus på datakriminalitet, informasjonssikkerhet og organisert kriminalitet i vekst.

– Sikkerhetskonferansen skal være en smak for enhver i næringslivet som står ovenfor kriminalitets- og sikkerhetsutfordringer. NSR er knutepunkt for informasjonsutveksling og kommunikasjon mellom næringsliv og politi- og sikkerhetsmyndigheter. Ingen virksomhet eller offentlig etat kan håndtere utfordringene knyttet til sikkerhet og kriminalitet alene. Formålet med den brede tilnærming er nettopp å bevisstgjøre ledere i næringslivet gjennom å belyse utfordringene sett både fra næringslivet og myndighetenes side, skriver Beitland på NSR-sidene.

Hun understreker at alle er avhengige av hverandre, og at næringslivsledere i fremtiden må øke fokus på kriminalitetsforebygging og sikkerhetstenkning.

– Det offentlige må også i større grad invitere næringslivet inn i sitt arbeid med å forebygge kriminalitet, skriver Beitland.

NSR er for øvrig, som Aktuell Sikkerhet har skrevet tidligere, i dialog med myndighetene for å utrede muligheten til å ha en hospitant fra politiet i NSR.

Konferansen åpnes også i år av statsråd Rigmor Aasrud, før hun - på vegne av NorSIS, deler ut Fidusprisen til en virksomhet som utmerker seg med god informasjonssikkerhet. Fokus Bank, Gjensidige, nettbutikken Komplett, Skandiabanken og Sparebank 1-aliansen er nominert.

Både Microsoft Norge og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) vil kommentere Mørketallsundersøkelsen, før datakriminalitet og informasjonssikkerhet settes ytterligere på programmet. I den forbindelse er det verdt å merke seg at Facebook blant annet stiller med en representant. Det samme gjør Statoil, Det Norske Veritas, NorSIS og Det Kriminalitetsforebyggende Råd (KRÅD).

Administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen åpner konferansens dag to. Hun etterfølges av YS-leder Tore Eugen Kvalheim. Han skal snakke om kriminalitetsforebygging i arbeidslivet.

Videre skal Vigleik Antun, konstituert assisterende sjef i Kripos, foredra om mobil vinningskriminalitet. Store forventninger er det også til tidligere krimkomissarie Per-Arne Nilsson ved Länskriminalpolisen i Göteborg. Han vil fortelle om svenskenes erfaringer når det gjelder kriminalitet mot transportbransjen. Dette er som kjent et økende problem også her til lands.

Representanter fra Økokrim, Byggenæringens Landforening og Skatt Øst vil ta for seg seriøsitet i byggenæringen mot konferansens siste dag. Dette skjer før Ernst & Young, Det Norske Veritas og Abelia vil dele sine kunnskaper om henholdsvis ny standard for risikovurdering, vedlikehold og næringslivets kriminalitetsutfordringer.

Arne Røed Simonsen, seniorrådiver NSR. (Akrivfoto: Even Rise)

– Det er fortsatt mulighet til å melde seg på for de som ønsker å delta. Det kan gjøres på våre nettsider. Det samme gjelder de som er interessert i utstillingsplass, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen.

Sikkerhetskonferansen arrangeres på Thon Hotel Opera i Oslo 11. og 12. september.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet om Facebook-representanten som kommer til Sikkerhetskonferansen.

"
Powered by Labrador CMS