Heine Wang

Håndplukker kontantkunder etter konkurs

Konsernsjef Heine Wang og den øvrige ledelsen i Nokas, har de siste to ukene jobbet hardt i Sverige for å redde kunder av konkursrammede Panaxia. – Fortvilede selskaper står i kø for å få oss til å ta hånd om kontantene deres, men vi prioriterer de av dem som er potensielle som totalkunder på sikkerhet, sier han.

Publisert

Da verditransportselskapet Panaxia gikk konkurs for to uker siden, ble det raskt klart at Loomis og Nokas er de eneste aktørene som er igjen i det svenske markedet for å ivareta landets kontanttransport.

Begge selskapene jobber hardt for å bistå i krisesituasjonen som har oppstått. Nokas kom i posisjon i Sverige da de i februar kjøpte G4S Cash Solutions AB med 550 ansatte og en årlig omsetning på 500 millioner svenske kroner.

Dette oppkjøpet, sammen med flere andre, gjorde at Nokas på 15 måneder økte omsetningen sin i Sverige fra 12 millioner til 700 millioner kroner.

– Både Loomis og vi er seriøse aktører. Allerede i sommer ventet vi at Panaxia kunne gå konkurs. Det var bare et tidsspørsmål når det ville skje og vi bygde opp en beredskap for dette. Nå er det kjent at penger er forsvunnet og at politiet jobber med saken. Vi skal hjelpe alle som er fortvilet over å ha mistet verditransportøren sin, men vil ikke overta kunder for enhver pris, sier Wang.

– Hvor mye vil Nokas vokse som en følge av konkursen hos Panaxia?

Konsernsjef Heine Wang i Nokas tok seg i dag, onsdag, fri fra å bistå kunder etter konkurs-pengetransportøren Panaxia for å stå på stand sammen med sine svenske kolleger på Skydd. (Foto: Even Rise)

– Det vil jeg ikke spekulere i. Verken Loomis eller vi er i stand til å ta hele porteføljen på direkten. Vi jobber som sagt knallhardt for å håndplukke dem vi vil ha. Helt side konkursen ble åpnet, har vi hatt både ledelse, styrerepresentanter og andre ansatte i Sverige. Det er snakk om mange team som står på døgnet rundt for å løse dette. Vi har blitt store og gjort det godt på innovasjon og kontinuerlig smartere løsninger. Det fortsetter vi med, og det er ikke til å legge skjul på at kundene vi vil ha med på laget må ha et potensial for å være med på en slik utvikling. I dag omsetter Nokas for cirka 2,5 milliarder kroner totalt. I løpet av 2015 skal vi doble omsetningen til minst fem milliarder kroner, sier han.

– Er det aktuelt å ansette noen fra Panaxia for raskt å kunne være i gang med verditransport igjen for deres gamle kunder?

– Så useriøst som Panaxia er blitt drevet, så vil nok det i så fall kun være aktuelt på vekternivå. Selskapet har vært preget av en betydelig ukultur. En av suksessfaktorene våre i forbindelse med de aller fleste av de 60 oppkjøpene vi har gjort, er kombinasjonen av gode tekniske løsninger og personell med solid kompetanse. Når det gjelder overtakelsen av Panaxia-kunder, så er det kun snakk om en portefølje, sier Heine Wang.

I dag, onsdag, står han på stand i Stockholm sammen med representanter for de cirka ett tusen medarbeiderne han har i Sverige.

– Vi har fått en god mottakelse i Sverige, og som nevnt ekspandert betydelig det siste året. I tiden fremover er vakttjeneste i Stockholmsområdet et marked vi ønsker oss inn i, sier han.

Powered by Labrador CMS