Heine Wang small

Heine Wang ny NHO-president

Samtidig som det i dag ble kjent at Kristin Skogen Lund er ansatt som ny administrerende direktør i NHO, ble det også klart at Heine Wang rykker opp som NHOs nye president.

Publisert

Heine Wang, konsernsjef i Nokas, er ny president i NHO.

Konsernsjef Heine Wang (49) i Nokas har vært visepresident i NHO under president Kristin Skogen Lund (46) siden april i 2010.

Da det ble kjent at John G. Bernander sa opp sin stilling som administrerende direktør i NHO, ble det nedsatt en ansettelseskomité bestående av Skogen Lund, Wang og styremedlem Egil Olsvik. Til å assistere seg i prosessen brukte de rekrutteringsfirmaet Russell Reynolds.

Flere titalls eksterne og interne aktører ga gjennom intervjuer tilbakemelding om at Kristin Skogen Lund var en sterk kandidat.

Hun trakk seg derfor fra komiteen 26. august. Etter det tidspunktet har prosessen vært ledet av Heine Wang og Egil Olsvik.

– Vi kan med tilfredshet meddele at Kristin Skogen Lund har takket ja, og tiltrer jobben som administrerende direktør i NHO 1. november, sier Heine Wang.

I henhold til vedtektene vil Wang overta presidentens rolle i og med at hun gjennom ansettelsen fratrer midt i en valgperiode.

Konsernsjefen i Nokas er utdannet jurist og har lang fartstid som tillitsvalgt i NHO, NHO Service og NHO Vestfold.

Nokas startet under navnet Vakt Service i 1987, da brødrene Heine og Pål Wang var sentrale i etableringen av vaktselskap i Tønsberg. De har i dag cirka 4000 fordelt medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark. Nylig gjennomførte de oppkjøp nummer 60 etter etableringen.

– Jeg har helt siden jeg var gründer hatt stor glede av medlemskapet i NHO. Det er mitt mål at enda flere medlemmer skal oppleve tryggheten av å ha en sterk arbeidsgiverorganisasjon i ryggen, sier han.

John G. Bernander er fritatt fra løpende arbeidsplikt og starter som daglig leder i Viking Heat Engines AS onsdag 13. september. Hans Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO, vil fungere som administrerende direktør frem til Skogen Lund tiltrer 1. november.

Powered by Labrador CMS