Klare for mer overåvking

 Nordmenn ønsker økt overvåking og kontroll av innbyggerne for å bekjempe kriminalitet.

Publisert

Det er NRK som viser til undersøkelser gjennomført av den private, men uavhengige forskingsstiftelsen institutt for samfunnsforskning.

– Det er nokså klare støtte i opinionen i retning av større fullmakter til kontroll og overvåking fra myndighetenes side, seir forsker Dag Wollebæk.

Stiftelsen har spurt et representativt utvalg av nordmenn fire ganger, både før og etter terrorangrepene 22. juli i fjor. Spørsmålene var deres tillit til myndihgetene.

– Vi ser nå i den siste undersøkelsen, som ble gjennomført etter at 22. juli-kommisjonen la frem sin repport, at nesten tre fjerdedeler av befolkningen ønsker at myndighetene skal overvåke internett i større grad for å forebygge kriminalitet. Før terrorangrepene var det kun halvparten av de spurte som støttet dette., sier Wollebæk til NRK.

Over 70 prosent av befolkningen øsnker at myndighetene skal kunne føre sterkere kontroll med og overvåke innbyggerne.

Wollebæk tror ifølge NRK at stemningsskiftet skyldes at innbyggerne er mer bekymret etter terrorangrepene på norsk jord, og at 22. juli-kommisjonens knusende rapport har gitt næring til frykten.

Her hos NRK kan du lese mer om forskningen som tilsier at nordmenn er mer positive til overvåking og kontroll enn de var tidligere.

"
Powered by Labrador CMS