Mister nattesøvn av dårlig brannsikring

En av tre kirker på landsbasis mangler automatisk brannvarslingssystem, og i Gildeskål kommune står seks av seks kirker uten slikt system.

Publisert

Det er NRK Nordland som melder dette etter at Misvær kirke sist uke ble forsøkt påtent. Ifølge kanalen ble en brann avverget ene og alene fordi det automatiske varslingssystemet fungerte.

NRK påpeker imidlertid at en av tre kirker i Norge ikke har slikt brannvarslingssystem. Og i Gildeskål kommune står det ekstra dårlig til.

– Vi har ikke penger til å installere brannvarslingsanlegg. Det er ikke til å stikke under en stol at man sover dårlig om natta, sier biskop Tor B. Jørgensen til NRK Nordland.

Han har nylig arrangert et møte der hensikten blant annet var å kartlegge hvilke av de cirka ett hundre kirkene i Sør-Hålogaland bispedømme som er utstyrt med brannvarslingsanlegg.

– Problemet slik som det er i Gildeskål og flere andre steder, er at kommunenes tildelte kirkebudsjett ikke strekker til. Vi kan ikke akseptere at det ikke er orden på dette, sier biskopen til NRK Nordland.

Her kan du lese mer fra NRK Nordlands reportasje, som blant annet hevder at over 80 prosent av norske kirker har alvorlige feil på sitt elektriske anlegg.

"
Powered by Labrador CMS