Mørketallsundersøkelsen dokumenterer voksende IT-kriminalitet

Når resultatet av Mørketallsundersøkelsen 2012 offentliggjøres på Sikkerhetskonferansen tirsdag, vil NSR-direktør Kristine Beitland poengtere at hun ønsker en nasjonal strategi for å kunne imøtekomme den stadig voksende IT-kriminaliteten.

Publisert

Dette kommer frem i bladet Sikkerhet som gis ut av Næringslivets sikkerhetsorganisasjon(NSO) og Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

Sistnevnte arrangerer Sikkerhetskonferansen i Oslo tirsdag og onsdag til uka. Arrangementet retter i år et spesielt søkelys mot IKT-kriminalitet og informasjonssikkerhet. Generelle trender og utfordringer for næringslivet når det gjelder sikkerhet og kriminalitet, er også satt på programmet.

Mørketallsundersøkelsen som presenteres, vil nok en gang understreke at IT-kriminaliteten også i Norge er voksende. Undersøkelsen er viktig i NSR sitt strategiarbeid for å opplyse både næringslivet og offentlige myndigheter hvilke utfordringer samfunnet står overfor. Undersøkelsen speiler IT-tilstanden i privat og offentlig næringsliv.

NSR holder kortene tett til brystet hva gjelder resultatet av årets undersøkelse, men i Sikkerhet slår Beitland fast følgende:

– I tiden fremover blir det store utfordringer med IKT-kriminalitet og organisert vinningskriminalitet i vekst. Ingen virksomhet eller offentlig etat kan håndtere IKT-utfordringene knyttet til sikkerhet alene. Ansvaret for datasikkerhet på myndighetssiden er i dag spredt på for mange. Det er stor usikkerhet både i næringslivet og på myndighetssiden når det gjelder roller og ansvar. En overordnet nasjonal strategi må på plass.

NSR jobber tett mot Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS). NSR-direktøren skal fortsatt ha styreplass hos sistnevnte.

– Den 13. april i år ble det også inngått en samarbeidsavtale med NorSIS. Formålet med denne er i fellesskap å styrke informasjonssikkerheten i Norge, og mot næringslivet spesielt, skriver Beitland.

Programmet for hele Sikkerhetskonferansen finner du her.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet om konferansen, blant annet hvem som er nominert til Fidusprisen.

Det er fortsatt mulig å melde seg på. Det kan du gjøre her.

"
Powered by Labrador CMS