Minibank light2

Nye skimming-forsøk

En minibank i Ski utenfor Oslo ble i går forsøkt manipulert i form av såkalt skimming. Senere på dagen ble også en minibank på Mysen forsøkt manipulert.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Gjerningsmennene i Ski er beskrevet som to pent kledde menn fra Øst-Europa. Begge to er fanget opp av overvåkingskameraer rundt minibanken.

Ifølge Moss Avis har politiet opplyst at det er sikret gjenstander som svindlerne har montert på denne minibanken for å lese av kundenes kort-data.

På Mysen er det derimot ikke observert gjerningsmenn i forbindelse med forsøket på å manipulere minibanken.

Kommunikasjonsrådgiver Jørgen Lønnquist i Nordea sier til Moss Avis at denne måten å svindle minibanker på kalles en libanesisk loop.

– Som kunde er det ikke lett å oppdage. De kriminelle dytter noe inn i kortluken som gjør at kortet ikke kommer ut igjen. Det kan leses som vanlig, men det kommer ikke ut. Når kunden til slutt går fra minibanken, fisker de kriminelle ut kortet, sier Lønnquist.

– Om folk er flinke til å skjule pin-koden sin, er de sikre. Svindlerne står som regel ganske nærme når kunder er ved minibanker for å fange opp pin-koden. Det er klart ubehagelig å miste kortet sitt, men uten pin-koden klarer ingen å tappe det, sier Lønnquist.

Les mer i Moss Avis om skimmingtilfellene, der det blant annet står at Oslo-politiet var på sporet etter gjerningsmennene i Ski allerede tirsdag, altså dagen før gårsdagens forsøk.

"
Powered by Labrador CMS