Trygghetsvaktene light

Roser Trygghetsvaktene

– Et fantastisk initiativ som bidrar til å gjøre gatene tryggere. Trygghetsvaktenes dugnadsarbeid fortjener ros. Det mener formann Himanshu Gulati i Fremskrittspartiets Ungdom.

Publisert

Øystein Knudsen og Murat Motevalli. (Arkivfoto: Even Rise)

Trygghetsvaktene er en dugnadsorganisasjon bestående av ansatte i sikkerhetsbransjen, som ønsker å gjøre Oslo sentrum tryggere på nattestid i helgene. Siden i fjor høst har en rekke vektere, ordensvakter og andre med sikkerhetsfaglig kompetanse bidratt på dugnadene under ledelse av Øystein Knudsen og Murat Motevalli.

– Målet er å forebygge vold og voldtekter i Oslo. Vi brenner for å gjøre en samfunnsdugnad i kampen mot denne type kriminalitet, har Knudsen og Motevalli sagt til Aktuell Sikkerhet tidligere.

Aktuell Sikkerhet har tidligere omtalt politiets skepsis til dugnadsorganisasjonen fordi det ble oppfattet som om Trygghetsvaktene opererte i en gråsone sett i sammenheng med det nye lovverket.

Også sikkerhetsbransjen har uttrykt kritiske bemerkninger rundt virksomheten gjennom NHO Service.

Trygghetsvaktene har imidlertid hele tiden sagt at de vil fortsette som før inntil politiet kommer med en klart svar. Neste dugnadsnatt for organisasjonen er lørdag 6. oktober.

– Frivillighet og dugnadsånd er med på å bringe samfunnet fremover. En av organisasjonene som har vist dette er Trygghetsvaktene. Dette er en gruppe profesjonelle mennesker som i sine jobber lever av å tilby sikkerhet, men samtidig velger å bruke av sin fritid for gratis å gå rundt og holde gatene sikre og forhindre uønskede situasjoner, skriver Himanshu Gulati på FpUs nettsider.

– FpU lovpirser Trygghetsvaktenes fantastiske arbeid, legger han til.

Her kan du lese i Aktuell Sikkerhet om den nye loven som kan stoppe vaktdugnad.

Trygghetsvaktene deltok også i letingen etter savnede Sigrid i høst.

"
Powered by Labrador CMS