Vektere skal vokte folkevalgte

En spøk som ble oppfattet som en bombetrussel i Gamle Rådhus i Bergen tirsdag, fikk de folkevalgte til å vurdere sin egen sikkerhet. Les hvilket selskap de har valgt til å passe på seg.

Publisert

Gruppelederne i de største partiene i Bergen hadde tirsdag ettermiddag et møte med representanter fra politiet. Bakgrunnen var evakueringen tidligere på dagen.

– Møtet handlet om hvordan vi politikere hadde det, og hvordan vi skulle komme oss videre. Det handlet om det medmenneskelige og ikke politikk, sier fungerende ordfører Tor Woldseth (Frp) til BA.

Bergen kommune har gitt Securitas oppdraget med å bistå til trygghet blant de folkevalgte. Det ble i går bestemt at alle som skal inn i bystyremøte i dag, skal ID-sjekkes. Vektere skal i tillegg patruljere rundt det gamle rådhuset under møtet.

Ifølge BA skal også alle vesker og bager undersøkes, samtidig som en vekter skal ha navneliste over politikerne og kontrollere hvem som går ut og inn etter at møtet er satt.

– Det vil komme en større diskusjon om sikkerheten i hele rådhuskvartalet. Hvorvidt dagens sikkerhetstiltak skal gjelde under senere bystyremøter er ikke klart, sier Woldseth til BA.

Han understreker overfor avisen at bystyremøtene i fremtiden uansett skal være åpne for allmennheten.

Les mer i BA her.

"
Powered by Labrador CMS