Morten Ameln, Firesafe (Arkivfoto)

Vil samarbeide tettere med hovedentreprenørene

Firesafe mener brannsikring i nybygg prioriteres for seint. Dette hevder de at blir unødig dyrt for entreprenørene, samtidig som brannfaren blir større.

Publisert

Morten Ameln, administrerende direktør og eier av Firesafe. (Arkivfoto: Firesafe)

Derfor ansetter nå Firesafe, markedsleder innen brannsikring av nybygg og eksisterende bygg, ny entreprisesjef. Målet er å komme tidlig nok inn til å lage de beste løsningene.

– Vi merker tydeligere enn før at hovedentreprenørene ønsker et tettere og mer langsiktig samarbeid. Ofte ønsker de at vi skal være med tidlig når de har totalentrepriser, noe ganger også i anbudsfasen, sier administrerende direktør Morten Ameln i Firesafe.

Ameln, som også eier Firesafe, understreker at selskapet vil profilere seg som en totalleverandør i fremtiden.

– Det er underlig at så mange entreprenører venter så lenge med å engasjere branntekniske rådgivere i byggeprosjekter. Det er lite hensiktsmessig å prosjektere, og ikke minst bygge deler av bygningene flere ganger, leder for Firesafes entreprenørvirksomhet i Norge, Ståle Fuglén.

Firesafe er forundret over at detaljprosjekteringen for nye bygg sjelden tas med i startfasen av byggeprosjekter.

– Den sviktende planleggingen fører til dårlige løsninger hvor brannsikkerheten ikke er tilstrekkelig ivaretatt, og i en hektisk sluttfase blir resultatet gjerne bruk av dyre spesialprodukter. Ved å inkludere brannsikringskompetansen tidlig i prosjektet, unngår entreprenøren de dyre løsningene, hevder selskapet.

Powered by Labrador CMS