Rigmor lite

Visste ikke at hun hadde ansvaret

Statsråd Rigmor Aasrud var intetanende om at sikkerheten i regjeringskvartalet var hennes ansvar.

Publisert

Rigmor Aarud visste ikke at sikkerheten i Regjeringskvartalet var hennes. Her åpner statsråden Sikkerhetskonferansen 2012 som arrangeres i regi av Næringsliveets Sikkerhetsråd (NSR).

Det kom frem da 22. julikommisjonens referater fra flere intervjuer ble offentliggjort på overtid søndag. Aftenposten var en av tre medieaktører som klaget på at intervju-referater i utgangspunktet ble hemmeligholdt. Det fikk de medhold i at ikke var akseptabelt for flere av intervjuene som først ble gjemt unna.

– På spørsmål om Aasrud var klar over at hun hadde ansvar for sikkerheten i Regjeringskvartalet, svarte hun at hun er kjent med det nå. Hun var imidlertid ikke kjent med det da hun tiltrådte, skriver Aftenposten i sin gjengivelse av rapporten.

– Jeg ble informert om dette etter 22. juli. Hvem som hadde ansvaret for at jeg ikke visste, er det vanskelig å svare på. Som statsråd er jeg ansvarlig for alt som skjer i mitt departement. Sånn er det, sier Aasrud til Aftenposten.

Avisen skriver at rapporten gir inntrykk av at statsråden gang på gang skylder på embetsverket sitt mens kommisjonen intervjuet henne.

– Jeg vil presisere en ting. I intervjuet prøvde jeg etter beste evne å bidra til å opplyse på en mest mulig ærlig måte. Men ansvaret for det som skjedde etter jeg tiltrådte i oktober 2009, er mitt.

– Opplever du at du ikke fikk den informasjonen du trengte da du tok over som statsråd?

– Jeg har ingen kommentarer utover det jeg har sagt i samtaler med kommisjonen, sier Aasrud videre til Aftenposten i reportasjen som du kan lese i sin helhet her.

Her kan du se terroristen komme kjørende med bombebilen 22. juli i fjor.

"
Powered by Labrador CMS