FMH_5

Ekstra FollowMeHome-vektere natt til 1. mai

Responsen etter én helg med FollowMeHome er så god at G4S også natt til 1. mai setter ut vektere til å følge utrygge folk på hjemveien. – Dette er en av årets travleste netter ute på byen. Derfor vil vi gi publikum samme tilbud også i natt, sier Ådne Mauritzen.

Publisert

Også i natt, natt til 1. mai, blir det FollowMeHome-tjeneste i Oslo sentrum. (Illustrasjonsfoto: G4S)

FollowMeHome ble lansert for mindre enn en uke siden. Dette er en app som G4S leverer i samarbeid med Bipper. Den skal først og fremst redusere utrygghetsfølelsen blant folk i Oslo, ikke minst foreldre som er redde for barna sine.

Appen fungerer som en overfallsalarm. I denne reportasjen i Aktuell Sikkerhet, som ble publisert i forbindelse med lanseringen, kan du lese om de ulike egenskapene og sporingsmulighetene som alarmen – med forbindelse til døgnbemannet vaktsentral – har. Der ligger det også en informasjonsfilm som viser den i praktisk bruk.

I appen finnes det også opplysninger om ulike møtesteder hvor vektere går FollowMeHome-ruter fra klokka 22.00 til 04.00 natt til lørdag og natt til søndag. Dette er en tjeneste G4S-vekterne yter gratis overfor alle som møter opp.

I og med at natt til 1. mai tradisjonelt er en tid der Oslo sentrum fylles opp med feststemte folk, og ikke minst ungdom, trår altså G4S til med ekstraordinært FollowMeHome-tilbud kommende natt.

– Vekterne går faste ruter hver time fra klokka 22.00 til 04.00 gjennom de mest belastede områdene i Oslo sentrum, blant annet fra Youngstorget til Sofienberg, Oslo City til Tøyen og Universitetets Aula på Karl Johan til Oscarsgate. Ruten gjennom Frognerparken utgår natt til 1.mai. I stedet vil det bli FollowMeHome fra Majorstuen T-banestasjon gjennom Bogstadveien og ned til Slottsparken. Dette er noe vi har valgt å gjøre i samråd med russenm slik at de skal føle seg trygge når de kommer ned fra Tryvann. Dette er vårt bidrag til å gjøre Oslo til en enda tryggere by – også natt til 1. mai, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i G4S.

"
Powered by Labrador CMS